Blog

Laadpaal Kairos

Ik ben best een beetje zenuwachtig. Dit jaar doe ik namelijk voor het eerst mee met
Kunstmaand Ameland (www.kunstmaandameland.com) Deze internationale kunst-expositie op Ameland start op 1 november en dit jaar ben ik er bij. Dat wil zeggen mijn werk “laadpaal Kairos” is onderdeel van deze expo. Het wordt mijn eerste bijdrage aan een gerenommeerde kunst-expo sinds mijn afstuderen aan kunstacademie AKI-ArtEZ deze zomer. En het is ook nog eens heel iets anders dan ik tot nu toe heb gedaan. Meestal maak ik foto’s, documentaires of video (installaties). Maar voor Kunstmaand Ameland doe ik het dus helemaal anders en tegelijkertijd ook weer niet. Want ook nu gaat het uiteindelijk om thuiskomen in je eigen tijd, een belangrijk thema in mijn werk.

Renée Korbee, curator van Kunstmaand Ameland, heeft dit jaar het thema “energie” gekozen. Dat heeft mij geïnspireerd om van een strandpaal een laadpaal te maken: laadpaal Kairos. Een laadpaal van de tijd. Hoe dan. Je kunt toch helemaal geen tijd laden. Of toch wel?

Langzaam maar zeker komen de verschillende onderdelen van mijn installatie bij elkaar. Ze komen van Marktplaats, uit mijn montageprogramma en vooral uit mijn hoofd. Gaat het werken? Ik ben heel benieuwd. Aanstaande maandag ga ik samen met Jaap naar Ameland om de installatie te plaatsen én te testen. En dan is aanstaande woensdag de opening. Precies over een week van nu, om maar even een tijdsduiding te geven. Daarna kunnen bezoekers gedurende de hele maand november bij ’t Strandhuys van Buren hun eigen tijd gaan laden, kunnen ze thuiskomen in hun eigen tijd. Als ze tenminste de juiste mindset én het juiste getij treffen. Zal dat lukken? De tijd zal het leren.